Second Hand Till Hjälp startades av Pingstkyrkan i Södertälje med en butik i november 2002. Under åren har verksamheten växt och idag har vi en stor butikslokal med bokcafé i Viksängen. Målet med verksamheten är att via butikens överskott kunna hjälpa människor genom socialt och diakonalt arbete i Södertälje samt internationellt hjälparbete i samarbete med Läkarmissionen.

Föreståndare till Second Hand Till Hjälp i Södertälje!

Vill du arbeta med försäljning av second hand-varor men också med att utveckla människor? Då är det dig vi söker. Vi vill erbjuda dig ett spännande uppdrag där du spelar en viktig roll i Second Hand-verksamhetens fortsatta utveckling och förändringsresa i Södertälje.

I vår second hand-butik säljs ett brett sortiment av allt från kläder till möbler. Butiken är i dagsläget öppen tre dagar i veckan och sysselsätter omkring 40 personer.

Som föreståndare ansvarar du för butikens lönsamhet. Du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt och tillsammans med ledningsgrupp och medarbetare driva och utveckla butiken för att skapa positiva kundupplevelser. Hållbarhet är ett viktigt ledord.

Som ledare tillämpar du ett coachande ledarskap där du inspirerar medarbetarna, ger förutsättningar att kunna dela kunskap, tänka nytt och att våga utmana sig själv. Second Hand Till Hjälp är en fördomsfri och inkluderande miljö där du som ledare uppmuntrar och värnar det öppna arbetsklimatet. Personalgruppen består till stor del av volontärer och medarbetare i olika typer av arbetsmarknadsplaceringar och arbetsträningsprogram, där vi spelar en viktig roll för att skapa en miljö för dom att utvecklas i, där du som ledare spelar en viktig roll.

Vi söker dig som:

  • har ett starkt resultatfokus och som genom engagemang och god planeringsförmåga framgångsrikt lyckas att organisera det dagliga arbetet i verksamheten
  • har en naturlig ledarskapsförmåga och drivs av att motivera och inspirera en stor grupp medarbetare att nå sin fulla potential. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet ledande befattningar med personalansvar, gärna i detaljhandeln.
  • trivs med att arbeta i högt tempo där du med ett positivt synsätt och stor tillit driver ditt team till att nå gemensamma åtaganden och mål
  • har erfarenhet av att driva förändring och en förändringsresa i en större personalgrupp
  • har goda språkkunskaper i svenska och engelska.
  • Meriterande för denna tjänst är erfarenhet av marknadsföring, kommunikation och /eller erfarenhet av logistikplanering.

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid vem du är som person. Det är viktigt att du är trygg med att fatta beslut och är tydlig i ditt ledarskap. Vi tror att delegera, lyssna in och vägleda är viktigt i ditt ledarskap.

Självklart är du en hängiven biståndsvän och delar vår församlings vision och värdegrund.

Denna roll ger dig stora möjligheter att påverka hur arbetet på Second Hand Till Hjälp ska bedrivas. I nära samarbete med styrelsen och representanter från Pingstförsamlingen i Södertälje formulerar du och följer upp mål för verksamheten.

Tjänsten är tillsvidaretjänst och heltid. Vi önskar att tillträde kan ske snarast.

För mer frågor om rollen är du välkommen att kontakta ordförande Göran Henrixon, telefon 0709-154324.

Vi ser fram emot din ansökan (personligt brev och CV) senast den 28 februari 2022. Du skickar din ansökan till jobb@shth.se.  Ansökningarna behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!